Een groot succes!

Wandelen door de straten en steegjes in de binnenstad van Leeuwarden was nog nooit zo leuk! Neem je smartphone en routekaart (routekaart is verkrijgbaar bij het VVV kantoor voor slechts €1,-) mee en ga opzoek naar de kleinste mensjes van de stad. Wat begon als een kunstzinnige uiting, is uitgelopen tot een waanzinnige leuke speurtocht. Een super leuk project van Michel Tilman!

20200830_132816 20200830_134203 20200830_134917

En hoe leuk is het om dat te combineren met fotografie, gewoon met je smartphone! Daarvoor heb ik een paar handige tips..

Maak je weleens gebruik van de macro functie op je smartphone? Probeer maar eens, het zal je verrassen!

Een smartphone focust zich automatisch, en heeft daardoor vaak wat moeite met scherpstellen. Je kunt je smartphone een handje helpen door even op het scherm te tikken om het focuspunt te bepalen. Als je je vinger iets langer op het scherm houdt, kun je de focus vastzetten. Dit is erg handig als je op dezelfde plek wilt blijven scherpstellen.

Ook bij macro fotografie is de compositie erg belangrijk. Het bepaalt namelijk de uitstraling en sfeer van je foto. En wat zet je waar? Bedenk vooraf eens welk perspectief je wilt gaan gebruiken om het onderwerp in beeld te brengen. Experimenteer gewoon!

Zorg wel voor voldoende licht vanuit je omgeving. En denk erom dat zelf niet in het licht gaat zitten. Dit gebeurt vaak omdat je van dichtbij wilt gaan fotograferen. De flits van je smartphone is geen aanrader, dit geeft heel hard licht. Probeer het gewoon uit maar heb vooral veel plezier!

Meer informatie vind je op www.miniaturepeopleleeuwarden.nl

Liefs,

helga-signature